Kotisivuihin on mahdollista käyttää rahaa muutamasta kympistä useisiin kymmeniin tuhansiin euroihin, mutta mikä on juuri sinun yrityksellesi sopivin panostus ensimmäisiin kotisivuihin?

Listasimme alle muutaman kysymyksen, jotka kannattaa itseltään kysyä sivuja hankkiessa. Jos jokin asia jäi lisäksi vielä mietityttämään, niin neuvomme sivuston hankinnassa mielellämme ja annamme maksuttoman tarjouksen sopivasta ratkaisusta.

Mitä haluat kotisivuilla saavuuttaa?

Useille yrittäjille kotisivujen hankinta tulee ajankohtaiseksi siinä vaiheessa, kun toiminta on kasvamassa satunnaisesta sivutoimesta merkittävämmäksi tulonlähteeksi. Tässä vaiheessa kannattaa viimeistään pohtia haluatko saavuttaa kotisivujen tuella uusia asiakkaita eri kanavien, kuten hakukoneiden ja sosiaalisen median kautta, vai saatko myyntisi aikaan pääosin asiakkaasi kanssa kasvotusten tai puhelimessa.

Jos myyntisi tapahtuu pääosin muuta kautta ja haluat, että kotisivusi toimivat vain yrityksesi käyntikorttina, riittää edustavaan lopputulokseen n. 200 – 500 € panostus. Tähän hintaan saat luotettavilta toimijoilta useimmiten oman verkkotunnuksen ja laskeutumissivun.

Jos puolestaan internet on myyntisi pääasiallisin kanava, maksaa hieman suurempi panostus alkuvaiheessa itsensä nopeasti takaisin. Sisällön tuottaminen vie jonkin verran omaa aikaasi ja hakukoneoptimoidut sisältöön tukeutuvat sivut maksavat edellistä vaihtoehtoa hieman enemmän, mutta selviät tässäkin tapauksessa n. 500 – 1000 € hintalapulla. Tähän hintaan hankitut sivut ovat usein jo helposti laajennettavissa sisällönhallintaohjelmiston avulla. Tuoreelle yrittäjälle tämä on etu, sillä kaikkea sivuille tulevaa sisältöä ei tarvitse olla olemassa tilausvaiheessa, vaan se voidaan lisätä sivuille vaiheittain.

Voinko säästää tekemällä itse?

Mikäli sinulla ei jo entuudestaan ole harrastuneisuutta kotisivukehitystä kohtaan, on itse kotisivut tekemällä hankala tai lähes mahdoton saavuttaa säästöjä.

Kotisivujen hinnat ovat tiukan kilpailun ja yleistyneiden pilvipalveluiden takia tulleet vuosien kuluessa alas. Edullisimmat edustavat kotisivut on mahdollista hankkia niin edullisesti, että oman tuottavan työajan käyttäminen on juuri koskaan perusteltua. Kuluvaan aikaan kannattaa itse toteutuksen lisäksi laskea myös suunniteluun ja ylläpitoon kuluva aika. Kaupan päälle toimittajasi huolehtii myös tietoturvasta, joka vaatii nykypäivänä täysin omanlaistaan ammattitaitoa.

Voinko säästää tilaamalla kaverilta?

Riippuu kaverista, mutta useimmiten halvalla puoliammattilaiselta kaverilta hankitut kotisivut myös näyttävät halvoilta ulospäin. Tästä syystä kannattaa ennen hankintapäätöstä pohtia minkälaisen kuvan sivut antavat yrityksestäsi asiakkaalle.

Ulkoasultaan vanhahtavat, hitaasti latautuvat ja mobiililaitteille sopimattomat sivut ajavat helposti asiakkaat kilpailijalle. Tutkimusten mukaan käyttäjät poistuvat sivulta jos lataus ei tapahdu kolmessa sekunnissa. Lisäksi sivuston sijoitus Googlessa ja muissa hakupalveluissa tippuu jos sivusto ei ole mobiiliystävällinen. Tästä syystä pieni panostus edustaviin kotisivuihin maksaa nopeasti itsensä takaisin saavutettujen myyntien kautta.


Solesoft on yritys, joka tarjoaa valmiita kotisivupaketteja palveluina, joiden tavoitteena on tehdä kotisivujen hankinnasta ja omistuksesta mahdollisimman huoletonta. Pakettimme on valmiiksi optimoitu eri yritysten tarpeisiin, jolloin hankintahinta on alhainen ja sivuston toimitusaika lyhyt.

Edullisimman kotisivupakettimme hinta on alkaen 199 € + 179 €/v.

Lue kolme tärkeintä vinkkiämme kotisivujen hankintaan edellisestä blogipostauksestamme.