Yrityksen kotisivujen hankinta olisi ajankohtainen, mutta markkinoilla on valtava määrä vaihtoehtoja, joista valita. Miten valitsen yritykselleni laadukkaan, mutta samalla mielellään tietysti edullisen vaihtoehdon?

1. Päätä paljonko haluat itse käyttää aikaasi kotisivuihin

Sivusto on mahdollista hankkia käytännössä kahdella tavalla: tekemällä itse käyttäen markkinoilla olevia lukuisia kotisivunluontialustoja tai tilaamalla sivusto ammattilaiselta.

Tämän vuoksi aivan ensimmäiseksi kannattaa päättää onko sivuston toteuttamiseen, ylläpitoon ja ongelmatilanteiden ratkomiseen käytetty työaika, niin edullista, että sivusto on kannattavaa tehdä itse. Yrityksen kohdalla vastaus tähän on useimmiten ei.

Markkinoilla olevat alustat kotisivujen luontiin on useimmiten suunnattu yksityishenkilöille tai elinkeinonharjoittajille, jotka haluavat yksinkertaisen verkkokaupan tuotteilleen. Tämän vuoksi työ- ja varsinkin vapaa-aikaansa kunnioittavan yrittäjän, kannattaa suosiolla kääntyä ammattilaisen puoleen.

Jos tästä huolimatta haluat toteuttaa kotisivusi itse, suosittelemme lämpimästi alustana helppokäyttöistä Wixiä.

2. Kotisivujen tulee palvella liiketoimintaasi

Ennen sivuston hankintaa on oleellista pohtia, mitä asiakkaasi tulevat sivustollasi tekemään. Vaatiiko liiketoimintasi esimerkiksi, että asiakas suunnittelee sivujesi työkalulla tilaamansa tuotteen tai haluatko, että sivusto integroituu yrityksesi toiminnanohjausjärjestelmään?

Vaaditut ominaisuudet määräävät toimittajan valintaa, joita on kahdenlaisia: täysin räätälöityjä ratkaisuja tarjoavat ohjelmistoyritykset ja kotisivuja palveluna tarjoavat yritykset.

Sivuja hankkivan asiakkaan näkökulmasta näiden kahden toimittajan erottaminen saattaa olla hankalaa, sillä kummassakin tapauksessa asiakas saa rahaansa vastaan varmasti uudet kotisivut. Merkittävin ero on kuitenkin hinnassa, joka räätälöityjä ratkaisuja palvelun sijaan tarjoavan toimittajan kohdalla saattaa olla moninkertainen.

Räätälöidyt ratkaisut tehdään asiakkaalle usein tuntiveloituksena, ja koska toimitus kestää useita viikkoja, on tästä helposti pääteltävissä, että sivuston hinnaksi muodostuu useita tuhansia euroja. Vastaavasti jos sivustosi ei vaadi aikaisemmin yllä kuvatun kaltaisia ominaisuuksia, on kotisivujen hankinta palveluna sinulle edullisin ja nopein vaihtoehto.

3. Kotisivut vaativat työtä myös toteutuksen jälkeen

Internet on kehittynyt viimeiset vuosikymmenet vauhdilla. Markkinoille tulee uutta teknologiaa ja päätelaitteita jatkuvasti, mikä aiheuttaa vaatimuksia myös sivustollesi. Verkkorikollisuuden määrä kasvaa samalla jatkuvasti ja kohteena ovat yhä useammin myös yritykset.

Jotta asiakkaittesi vierailu sivustollasi olisi turvallista ja sujuvaa koko sivuston elinkaaren ajan, vaatii sivusto jatkuvaa päivittämistä. Tämän vuoksi hankintaa tehdessä kannattaa sivuston kustannuksia miettiessä huomioida myös toteutuksen jälkeiset kulut, jotka koostuvat lähes kokonaan päivityksiin käytetystä työajasta ja verkkopalvelimesta, jolla sivusto sijaitsee.

Räätälöidyt kotisivut tilatessa voit sivuston valmistuttua valita haluatko hoitaa sivuston ylläpidon itse, tehdä erillisen ylläpitosopimuksen saman toimittajan kanssa tai vaihtoehtoisesti kilpailuttaa sopimuksen toisella toimittajalla. Kotisivuja palveluna tarjoavat yritykset puolestaan sisällyttävät ylläpidon osaksi tarjoamaansa palvelua, minkä vuoksi palveluna hankittu sivusto on usein huolettomin koko elinkaarensa ajan. Lisäksi tiedät jo sivustoa hankkiessa ylläpidosta aiheutuvat kustannukset.


Solesoft on yritys, joka tarjoaa valmiita kotisivupaketteja palveluina, joiden tavoitteena on tehdä kotisivujen hankinnasta ja omistuksesta mahdollisimman huoletonta. Pakettimme on valmiiksi optimoitu eri yritysten tarpeisiin, jolloin hankintahinta on alhainen ja sivuston toimitusaika lyhyt.

Edullisimman kotisivupakettimme hinta on alkaen 199 € + 179 €/v.